Discusvissen Forum

Als u wilt registreren voor dit forum dient u in het registratie formulier uw naam op te geven, registraties met in alle vakken dezelfde naam worden zonder meer in de prullenbak gedeponeerd.

Dit is om spam inschrijvingen te voorkomen. er zijn nogal wat viagra verkopers die proberen zich op deze manier op forums te manifesteren.

Je dient in te loggen om een nieuw onderwerp of bericht aan te maken.

Co2 te laag

In een van onze aquaria's hebben we de bovenstaande waarde gemeten. Het aquarium heeft weinig planten en ca. 12 discus vissen variërend in grote. De vissen krijgen enkele malen per dag een gevarieerd aanbod van voeding.Er vinden regelmatig in de week waterwissels plaats.

Water temp is 30graden

Bij de laatste meeting hebben volgens de tabel een co2 van ca. 3.8-4mg/l bij een KH4 en ph7.5 waarde. OP welke wijze kunnen we het co2 verhogen. We hebben de uitstroom zodanig geplaatst dat je heel duidelijk belletje in het water terecht ziet komen. Op welke wijze kunnen we het co2 in het water verhogen.

 

We zijn geen voorstander van co2 toevoegen, maar als dat de enige optie is dan zullen we hier na toe overgaan.

Maar waarom zou je je CO2 willen verhogen? Voor je planten? een andere reden is er niet.

 

 

Bedankt voor je reactie.

Het gaat mij niet zo zeer om de co2  te verhogen voor de planten, met de vele waterwissels en hoge temperatuur hebben de planten geen lang leven.

De vissen eten/zwemmen en zien er goed uit hangen zeker niet boven naar lucht te happen, maar als ik bij andere aquarium liefhebbers kijk vind ik dat hun discusvissen veel rustiger ademhalen.

Ondanks dat zij ook aangeven gewoon kraanwater en 1-2 per week een waterwissel toepassen. Als ik kijk naar mijn waterwaarde GH12 en KH 4 PH 7.3 nitriet 0 nirtraat 10, po4 10

Ik denk dat mijn vraag anders moet stellen ik zou graag meer o2 voor de vissen willen

Meer oppervlakte beweging, of een luchtsteen plaatsen.

CO2 toevoegen heeft een averechts effect, je vissen zullen dan eerder moeilijker dan makkelijker ademen.

 

Bedankt voor de info. Er bevind zich al een luchtsteen en het oppervlakte wordt door uitstroompijp volop in beweging gebracht. In hoever heeft een afgesloten kap invloed op de o2 in het water!